Eva Jinek en Jeroen Pauw gaan vanaf het komende televisieseizoen hun late night televisieprogramma's het hele jaar afwisselen. Beiden maken een half jaar hun eigen programma.

Directeur televisie bij NPO Frans Klein zegt tijdens de seizoenspresentatie van zenders NPO1, NPO2 en NPO3 maandag de dagelijkse talkshow te hebben gemist. Afgelopen zomer klaagden kijkers en televisierecensenten over het ontbreken van talkshows bij de publieke omroep.

"Pauw en Jinek gaan daarom hierna het hele jaar door, elk zes maanden", aldus Klein. Pauw is tot en met eind 2016 dagelijks op televisie, in januari en februari neemt Jinek het tijdstip over. Het voorjaar is het weer de beurt aan Pauw en in de zomer is Jinek te zien.

Tijdens de verkiezingsperiode komen er extra uitzendingen en zal er ook in het weekend worden uitgezonden en zullen de twee als duo werken.

Zomer

In de zomer gaan de talkshows door, maar wel eerder dan tijdens de rest van het jaar. Jinek en Pauw wordt dan om 22.30 uur uitgezonden waardoor de programma's recht tegenover RTL Late Night komen te staan. Klein ziet daar geen probleem in. "Ik zie daar zelf een voordeel in. Kijkers kunnen dan zelf op het moment de keuze maken."

"Mijn handen jeukten de hele zomer", aldus Jinek in een reactie. De presentatrice zegt zich vereerd te voelen dat ze haar programma nu het hele jaar mag gaan maken in afwisseling met Pauw.

Video: Dit willen bekende NPO-gezichten nog op televisie

On demand

Tijdens de presentatie wordt ook bekend dat de NPO vanaf het voorjaar van 2017 de on demand videodienst vernieuwt. Bezoekers kunnen een eigen profiel aanmaken waarna het aanbod wordt gebaseerd op persoonlijke voorkeuren van kijkers, actualiteiten en locaties. Uitzending gemist wordt uitgebreid, waardoor kijkers de uitzendingen vooruit kunnen bekijken en niet alleen achteraf.