Cabaretier Jochem Myjer, Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei en Netflix-baas Reed Hastings zijn te gast in het nieuwe seizoen van College Tour.

De overige drie namen worden later bekendgemaakt, meldt de NTR.

Presentator Twan Huys vertelt aan NU.nl dat hij al geruime tijd uitkijkt naar de komst van zijn gasten. "Zodra er schot in komt, begin ik eigenlijk al te concentreren op het nieuws en de verhalen rondom de betreffende gast. Dat Jochem Myjer komt wist ik al geruime tijd, dus ik ben alvast naar zijn show gegaan en heb hem na afloop gesproken."

"Dat doe ik normaal gesproken niet; je wil eigenlijk 'vers' de zaal in. Maar in deze setting is het leuker om elkaar eerder te spreken. En ja, bij de Amstel, waar ik weleens ren, zie ik hem af en toe vissen. Dan wil je het ook daarover hebben. Dat gaat ongetwijfeld ook een mooi filmpje opleveren."

Ai Weiwei

De komst van de Chinese dissident was een langgekoesterde wens van Huys en zijn redactie. "We hadden altijd iemand willen hebben die iets te maken had met Zuidoost Azië. En hij is een van de grootste kunstenaars op dit moment. Ik ben jaren geleden in Londen naar een expositie van hem geweest en dat was heel erg mooi."

"Reed Hastings ga ik wel heel erg spannend vinden. Het is een echte 'selfmade man'. Ik was zeg maar een 'early adopter'; toen ik nog in de Verenigde Staten woonde kreeg ik al dvd's van Netflix in een envelop. En wat ik ook heel leuk vind: hij heeft een connectie met de Amerikaanse verkiezingen."

Amerikaanse verkiezingen

De 52-jarige presentator kan verklappen dat het komende seizoen rekening houdt met die verkiezingen. "Reed heeft niet zo lang geleden gezegd dat het een ramp zou worden als Trump president wordt. Het heeft hem gelijk een hashtag opgevelerd: #boycotNetflix. Daar ga ik sowieso naar vragen."

In eerdere reeksen van het interviewprogramma waren onder anderen Bill Gates, de dalai lama, Carl Bernstein en Desmond Tutu op bezoek.

Het nieuwe seizoen is vanaf vrijdag 16 september te zien bij NPO2.