Alleen stemmen op Gouden Stuiver mogelijk

De Gouden Stuiver staat voortaan op eigen benen. Vanaf dit jaar kunnen kiezers alleen hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de publieksprijs voor het beste kinderprogramma. 

''Nu kinderen alleen op het beste kinderprogramma van het afgelopen jaar hoeven te stemmen, maken we het kiezen op de Gouden Stuiver een stuk makkelijker'', legt adjunct-hoofdredacteur van Televizier Jeroen de Goeij uit.

"Jonge kijkers weten heel goed welk kinderprogramma je gezien moet hebben, maar hun mening over de Gouden Stuiver telde pas mee, als ze óók hadden gestemd voor de Gouden Televizier-Ring en de Zilveren Televizier-Sterren. En daar hadden sommige jonge kijkers helemaal geen verstand van, aangezien dit publieksprijzen voor volwassenen zijn. Nu kan dus echt iedereen - jong én oud - stemmen op de Gouden Stuiver. Wel zo eerlijk."

De verkiezing begint dit jaar, net als de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, op woensdag 24 augustus en eindigt op 26 september. De uitreiking van de prijzen is op 13 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Lees meer over:
Tip de redactie