Website Gawker stopt na veertien jaar

Het blog van Gawker, dat bericht over beroemdheden en media, sluit na veertien jaar. Eigenaar Univision, die afgelopen week het mediabedrijf overnam, heeft besloten de site over een week uit de lucht te halen.

Andere websites die onder Gawker Media vallen, zoals Kotaku en Gizmodo, blijven naar alle waarschijnlijkheid wel in de lucht. Dat meldt Gawker donderdag.

Het Spaanstalige televisienetwerk Univision heeft naar verluidt 135 miljoen dollar (120 miljoen euro) neergeteld voor de zeven mediasites van het failliete bedrijf, waaronder Gawker.com van Nick Denton (foto).

Uitbreiden

Univision is al langer bezig met digitale uitbreiding. Eerder kocht het netwerk al de satirische nieuwssite The Onion en de website The Root.

Het faillissement van het blog Gawker kwam nadat het bedrijf een rechtszaak verloor van Hulk Hogan. De worstelaar en realityster klaagde Gawker aan om de publicatie van een sekstape van Hogan en de vrouw van zijn toenmalige beste vriend.

Hogan wist niet dat de tape werd opgenomen. De rechter besloot dat Gawker hem een schadevergoeding van in totaal 140 miljoen dollar (124 miljoen euro) moest betalen.

Lees meer over:
Tip de redactie