Het nieuwsprogramma NOS op 3 stopt vanaf het nieuwe televisieseizoen op NPO3. Dat zegt netmanager Suzanne Kunzeler in De Telegraaf.

Het programma was eerder al gestopt met de langere nieuwsbulletins, maar stopt na gesprekken met de NOS nu ook met de kortere bulletins. Het programma blijf online wel bestaan.

Volgens Kunzeler sluit het nieuwsprogramma niet meer aan bij de doelgroep. "Jongeren grijpen meteen naar hun telefoon bij nieuws en wij denken dat we hen zo het beste bedienen."

Er wordt volgens Kunzeler nog wel nagedacht over een weekoverzicht van NOS op 3 op televisie, waar dieper ingegaan kan worden op bepaalde zaken.

PowNed

Omroep PowNed krijgt vanaf het nieuwe televisieseizoen op NPO3 weer een wekelijkse talkshow. "We zijn in het voorjaar gestopt met de talkshow Studio PowNed, want dat werkte niet. Zelf wil PowNed helemaal naar online. Ik snap die gedachte, maar dat is nu nog een te grote stap."

"Het blijft een zoektocht hoe we jongeren aanspreken. Soms moet je dapper zijn en combinaties uitproberen. Gelukkig wordt veel van onze tv-content wel op andere platformen teruggekeken: we bereiken jongeren wel."

Vanaf maandag begint op NPO3 weer 3Lab, waarin een week lang dagelijks nieuwe programma's worden uitgetest.