Tele2 stopt met aanbieden FOX Sports

Tele2 stopt per direct met het aanbieden van FOX Sports kanalen aan tv-klanten. Klanten met een bestaand FOX Sports abonnement hebben nog tot 13 september toegang tot de zenders.

Het besluit is het gevolg van eisen van FOX voor het afsluiten van een nieuwe overeenkomst met de aanbieder. Tele2 zou maandelijks voor alle klanten, ongeacht of ze de kanalen willen, moeten betalen voor het gebruik.

In een persbericht laat Tele2 weten het vervelend te vinden FOX Sports-leden te moeten teleurstellen, maar tevreden te zijn dat de abonnementen nog tot september lopen. Op die manier kunnen klanten nog op zoek naar een alternatief om het nieuwe seizoen Eredivisievoetbal te kunnen volgen.

FOX Sports en KPN hebben begin augustus wel een akkoord bereikt. Ook tussen die twee partijen ontstond een conflict doordat FOX Sports nieuwe eisen stelde aan het gebruik van de kanalen. Het telecombedrijf heeft toen besloten FOX meer te gaan betalen, maar de sportzenders worden niet opgenomen in het basispakket. KPN heeft meer flexibiliteit gekregen om de voetbalzenders tegen een lagere prijs aan te bieden dan FOX in eerste instantie voor ogen had. De abonneeprijs voor klanten van KPN blijft gelijk.

Lees meer over:
Tip de redactie