Het in juni failliet verklaarde Gawker Media is verkocht aan Univision.

Dat meldt Recode. 

Het Spaanstalige televisienetwerk zou 135 miljoen dollar (120 miljoen euro) overhebben voor de zeven mediasites van het bedrijf, waaronder Gawker.com.

Eigenaar van Gawker Nick Denton laat via een persverklaring weten blij te zijn met de uitkomst van de veiling, waarin Ziff Davis de enige andere bieder was. 'We zouden geen koper hebben kunnen kiezen die meer toegewijd is aan levendige journalistiek.' Hij zegt verder dat alle medewerkers beschermd zijn en onder de nieuwe eigenaar kunnen blijven werken.

Uitbreiden

Univision is al langer bezig met digitale uitbreiding. Eerder kocht het netwerk al de satirische nieuwssite The Onion en de website The Root.

Het faillissement van Gawker kwam nadat het bedrijf een rechtszaak verloor van Hulk Hogan. De worstelaar en realityster klaagde Gawker aan om de publicatie van een sekstape van Hogan en de vrouw van zijn toenmalige beste vriend.

Hogan wist niet dat de tape werd opgenomen. De rechter besloot dat Gawker hem een schadevergoeding van in totaal 140 miljoen dollar (124 miljoen euro) moest betalen.