Luuk Ikink en Ruben Nicolai naar RTL Boulevard

Luuk Ikink stopt als sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night. Hij gaat daarvoor in de plaats aan de slag als co-presentator bij RTL Boulevard. Ruben Nicolai gaat het dagelijkse entertainmentprogramma afwisselend met Beau van Erven Dorens en Winston Gerschtanowitz presenteren.

Ikink vertelt dinsdagochtend in de Frank en (Tijdelijke) Ochtendshow op Radio 538 dat hij niet de plek van Albert Verlinde, die maandag bekendmaakte te stoppen bij Boulevard, gaat overnemen.

Ikink keert in het nieuwe seizoen van Late Night al niet meer terug. "Ja de laatste is al geweest. Ik wist het toen al. Dat was wel gek want we wilden het nog stilhouden. Zodra het kon, heb ik het afgelopen zomer de redactie verteld. Dat was wel een beetje raar", aldus Ikink. 

De presentator, die vanaf 29 augustus te zien is bij het entertainmentprogramma, noemt de overstap naar Boulevard desondanks een "mooie stap". "Je verbreedt je weg. Het is goed om iets anders te doen. Humberto snapte het wel. Hij vond het jammer maar begreep wel dat ik er voor ging", aldus Ikink.

Ruben Nicolai

Nicolai gaat een paar keer per maand op de plek van Gerschtanowitz zitten. De presentator zegt in een persbericht van RTL blij te zijn met zijn nieuwe klus.

"Het is voor mij een totaal nieuwe discipline en dus een prachtige uitdaging. Ik ben zeer blij om met een getalenteerd redactieteam en zeer ervaren deskundigen te mogen samenwerken aan een programma dat zich al ruimschoots bewezen heeft."

Frank Dane

Ikink vertelt ook dat Frank Dane, nu actief als invaller van Verlinde, aan de slag gaat als "vliegende verslaggever" bij Boulevard. Hij wordt hierbij vergezeld door Nicolette Kluijver, meldt Verlinde in RTL Boulevard.

RTL Boulevard wordt vanaf eind augustus niet alleen door nieuwe mensen gepresenteerd, ook wordt het programma voortaan gemaakt vanuit Amsterdam in plaats van vanuit Hilversum. De studio verhuist naar het Leidseplein, met uitzicht op het plein zelf.

Tip de redactie