Jake Abernethy en Bill Shine worden, een maand na het vertrek van voormalig directeur Roger Ailes, de nieuwe directeuren van Fox News. 

Dat meldt Variety vrijdag. Interim-directeur Rupert Murdoch heeft dit bekend gemaakt. De twee zullen de toezicht op het nieuwskanaal verdelen. Abernethy is directeur van Fox Television Stations en zal die rol naast zijn nieuwe functie bij Fox News blijven uitvoeren.

Shine was senior vicevoorzitter van de programmering van Fox News en werkte direct onder Ailes, die vorige maand is opgestapt om aanklachten van tenminste twintig vrouwen voor seksuele intimidatie. "Shine zijn leiderschap en scherpe oog voor programmering hebben een fundamentele rol gespeeld in het succes van zowel Fox News als Fox Business Network", aldus Murdoch in zijn verklaring. 

Murdoch heeft het bedrijf geleid op interim-basis sinds het vertrek van Ailes vorige maand. Fox-presentatrice Gretchen Carlson klaagde haar baas Ailes aan wegens seksuele intimidatie. Ze claimt ontslagen te zijn bij de zender omdat ze niet inging op zijn avances. Ailes heeft hierna zijn functie neergelegd.