FOX Sports en KPN hebben overeenstemming bereikt over de doorgifte van de FOX-sportzenders. Dat lieten beide bedrijven zaterdagavond weten.

Uitgangspunt is dat klanten van KPN onder betere voorwaarden naar de live-eredivisie wedstrijden van FOX Sport kunnen kijken, staat in een verklaring van KPN.

Het telecombedrijf gaat FOX meer betalen, maar de sportzenders worden niet opgenomen in het basispakket. KPN heeft meer flexibiliteit gekregen om de voetbalzenders tegen een lagere prijs aan te bieden dan FOX in eerste instantie voor ogen had. De abonneeprijs voor klanten van KPN blijft gelijk.

FOX Sports en KPN onderhandelden geruime tijd over de voorwaarden voor verlenging van het contract. Dat verliep op 1 augustus.

FOX Sports had vrijdagavond KPN nog een nieuw voorstel gestuurd met als deadline zaterdagavond 18.00 uur. Als er dan geen overeenkomst was, zouden KPN-klanten geen erediviewedstrijden, ander voetbal en andere sporten meer kunnen zien. De kwestie draaide onder meer om de vergoeding voor doorgifte die FOX Sports vraagt aan KPN, die hoger lag dan de telecomaanbieder wil betalen. FOX Sports was zaterdagavond gewoon via KPN te zien.