Presentator Lex Uiting en Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks hebben voor het spelprogramma Expeditie Robinson wekenlang op een onbewoond eiland gezeten. 

"Daar loopt niemand voor je neus, dat vond ik wel fijn", zei Lex in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM, waar hij te gast was en zijn deelname bevestigde.

Lex kon niet zeggen dat hij de opnameperiode leuk vond, maar heeft geen spijt van zijn deelname. "Leuk is niet het goede woord. Het is een rollercoaster van emoties."

De presentator van onder meer Rambam en Kinderen voor Kinderen is naar eigen zeggen 'best wel steady'. "Ik kan goed relativeren en denk dan 'jongens, doe rustig'.

Maar op zo'n eiland denk je het ene moment 'oh tof!' en even later denk je ‘wat doe ik hier? Het duurt zo lang’."

Heftig

Terugblikkend vond Lex zijn '5,5 week op een onbewoond eiland' heel heftig. "Die eindeloosheid. En mensen die je niet kent en die je ook eigenlijk misschien wel niet per se hoeft te kennen."

Lex en Jessie Jazz zijn de vierde en vijfde namen van deelnemers aan Expeditie Robinson die RTL bekendmaakt.

Maandag werd de deelname van actrice en schrijfster Elle van Rijn, modeblogger Anna Nooshin en model en actrice Chloé Leenheer aangekondigd. Het nieuwe seizoen Expeditie Robinson is vanaf donderdag 8 september te zien op RTL 5.