Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt dat sport op televisie deze zomer wel erg wordt uitgemolken. "Alles moet wijken voor sport, ook op Radio 1."

"Zelfs de Ronde van Boxmeer is onlangs breed uitgemeten", aldus Slagter, die naar eigen zeggen graag naar sport kijkt, in ​De Telegraaf. Ook MAX-programma's als Groeten van MAX en We zijn er bijna! moeten deze sportzomer plaatsmaken.

"We moeten wijken voor de Olympische Spelen, helaas. Ik ben wel blij dat deze programma’s bewijzen dat lineair tv-kijken nog lang niet dood is."

De programmamaker merkt dat er bij het kiezen voor de sportevenementen een duidelijke keuze wordt gemaakt: het skûtsjesilen, de Friese zeilwedstrijd met de kenmerkende skûtsjes, ontbreekt bijvoorbeeld ondanks dat de sport volgens Slagter duizenden fans heeft. "Maar dan zonder de zwaarwegende belangen van sponsors als Coca-Cola of McDonalds."

Slagter is er trots op dat zijn omroep tijdens de zomermaanden, waar herhalingen op televisie de boventoon voeren, nieuwe afleveringen van programma's brengt. "Zo moet je als publieke omroep het verschil maken. RTL is echt de herhaalbak van Nederland: wat zij nu brengen is niet erg respectvol naar de kijker, vind ik."