Zuid-Koreaanse popsterren lijken de dupe te worden van de beslissing van hun regering  om een raketafweersysteem van Amerikaanse makelij op te zetten.

De South China Morning Post citeert volgens Amerikaanse media twee bronnen, die zeggen dat televisiestations in de Chinese provincie Guangdong binnenkort geen toestemming meer krijgen om Zuid-Koreaanse popsterren in hun programmering op te nemen.

Zuid-Korea en de Verenigde Staten kondigden begin juli aan een geavanceerd Amerikaans raketafweersysteem op Zuid-Koreaans grondgebied neer te zetten. Het moderne afweersysteem, THAAD genaamd, moet Zuid-Korea beschermen tegen de dreiging vanuit Noord-Korea.

China is hier niet blij mee en zou nu dus Zuid-Koreaanse artiesten de toegang tot de gigantische Chinese entertainmentmarkt willen ontzeggen.

Import

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter maken popmuziek (de zogeheten K-pop van bijvoorbeeld Psy) en televisieseries uit Zuid-Korea deel uit van de meeste populaire importgoederen op het gebied van amusement in China.

De provincie Guangdong heeft een oppervlakte van bijna 178.000 vierkante meter. Het gebied telde in 2002 ruim 78 miljoen inwoners.