New York Post heeft maandag blootfoto's van Melania Trump (46), de vrouw van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump (70), afgedrukt. De krant deed dit een dag eerder ook al.

Op de voorpagina van de krant staat 'Menage a Trump'. Verder probeert de krant van mediagigant Rupert Murdoch de lezer te lokken met de woorden 'exclusieve foto's', schrijft AFP maandag.

De foto's die maandag zijn gepubliceerd laten een 25-jarige Melania Trump (toen nog Knauss) zien, samen met een Scandinavisch model.

Als reactie op de foto's die New York Post zondag afdrukte zei Trumps adviseur Jason Miller tegen CNN dat "er niets mis is met de foto's en niemand zich hoeft te schamen". 

Op de vraag of Trump ontstemd was geraakt over het publiceren van de foto's zei Miller: "hij is iets meer bezorgd over de richting die ons land opgaat en wat we moeten doen om een koerswijziging te bewerkstelligen". 

Voorstander

Het is niet duidelijk wat de achterliggende gedachte is van de krant. New York Post toonde zich voorheen voorstander van Trump en noemde hem afgelopen april "een potentiële superster die nog beginnersfouten maakt". 

De in Slovenië geboren Knauss en de Amerikaan Trump ontmoetten elkaar in 1998 en zijn sinds 2005 getrouwd.