Jan de Hoop is ervan overtuigd dat hij zonder moeite Humberto Tan als presentator van RTL Late Night tijdelijk zou kunnen vervangen, toch begrijpt hij dat de zender voor Peter van der Vorst heeft gekozen.  

"Peter van der Vorst vervangt nu Humberto Tan bij RTL Late Night. Het is geen grootspraak hoor, maar dat zou ik ook kunnen. Makkelijk. Net als dat nieuwe middagprogramma, RTL Live", zegt de 61-jarige De Hoop in het AD.

"Al snap ik ook wel dat ze kiezen voor een jonger iemand", voegt hij er aan toe.

De anchor, die al 27 jaar het gezicht van RTL Ontbijtnieuws is, weet al dat hij over ruim drie jaar stopt met Ontbijtnieuws. Op 3 oktober 2019 is De Hoop precies dertig jaar in dienst bij RTL en dan vindt hij het mooi geweest. Maar hij staat open voor een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld Omroep Max.

"Dat lijkt me erg leuk! Tegen die tijd drink ik vast een kop koffie met voorzitter Jan Slagter."

Video: Compilatie bloopers Jan de Hoop

Compilatie bloopers Jan de Hoop
Compilatie bloopers Jan de Hoop

Radioprogramma

Maar ook als hij dan niet op de televisie blijft, zal de nieuwslezer niet stilzitten. Elke zaterdagochtend heeft hij een eigen radioprogramma bij Omroep Gelderland, samen met zijn partner Coen Lievaart geeft hij presentatietrainingen en sinds mei zet hij wekelijks een filmpje van zijn dagelijks leven op YouTube.