Tijdens de Teen Choice Awards in Los Angeles was zondag uitgebreid aandacht voor de slachtoffers van recente aanslagen en geweldplegingen in de Verenigde Staten.

Halverwege de show betrad een groep tieners het podium, die een familielid verloren door geweld. Onder hen was de zoon van Alton Sterling, die eerder deze maand werd doodgeschoten door politie-agenten in Baton Rouge.

De jongeren introduceerden zichzelf, waarna actrice Jessica Alba uitlegde wat zij hebben meegemaakt. "J.T. was net als jullie, totdat hij zijn 6-jarige broertje Jesse Lewis verloor, een van de 26 slachtoffers van de schietpartij op de Sandy Hook-school", vertelde ze bijvoorbeeld aan het tienerpubliek.

Andere jongeren die op het podium stonden waren volgens People onder meer broers en zussen van slachtoffers van de aanslag in Orlando, maar ook kinderen en andere familieleden van Amerikanen die het leven lieten bij de bioscoopaanslag in Aurora, de schietpartij in San Bernardino en familieleden van de omgekomen politie-agenten in Dallas.

Na afloop van het eerbetoon zong Ne-Yo het nummer What's Going On, waarbij in het publiek veel mobiele telefoons verlicht de lucht ingingen.