Treinpagina van Teletekst blijft in de lucht

NOS Teletekstpagina 751 met de actuele reisinformatie over de treinenloop blijft toch voorlopig in de lucht. De Nederlandse Spoorwegen lieten vorige week weten per 1 augustus te stoppen met deze vorm van informatievoorziening, omdat er amper meer gebruik van zou worden gemaakt.

Reizigersorganisaties, verenigd in het Locov, vonden dat besluit voorbarig en wilden in gesprek met de NS. Die gesprekken zijn afgelopen week gevoerd.

''De reizigersorganisaties hebben aangegeven dat, hoewel het gebruik van Teletekst flink afneemt, zij zich afvragen of dit het stoppen met pagina 751 rechtvaardigt. NS heeft daarop vandaag besloten pagina 751 voorlopig in de lucht te houden", aldus de spoorwegen vrijdag.

De NS blijft erbij dat het gebruik van Teletekst als informatiebron over de treinenloop nog maar zeer beperkt is. ''Bovendien blijkt dat het merendeel van de bezoekers pagina 751 opvragen via de Teletekst-app. Deze mensen kunnen ook terecht bij de NS Reisplanner Xtra-app en via ns.nl", vindt het vervoerbedrijf.

Ouderen

Een woordvoerder van Treinreiziger.nl zei vorige week dat vooral ouderen nog gebruikmaken van Teletekst. Ook zijn er mensen die het aloude spoorboekje nog steeds raadplegen. Dat werd in 2010 afgeschaft maar werd vier jaar later door Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl geherintroduceerd. Via de AKO-winkels worden er jaarlijks zo'n 5000 van verkocht.

De komende tijd zal de NS in gesprek blijven met de reizigersorganisaties over de inzet van Teletekst voor actuele reisinformatie.

Lees meer over:
Tip de redactie