Diva Mayday haalt uit naar AVROTROS na registratie Europride

De bekende travestiet Diva Mayday is woedend op AVROTROS en presentator Art Rooijakkers. Ze is niet te spreken over de televisieregistratie die de omroep maakte van het Europride-concert, dat werd gepresenteerd door Rooijakkers.

'Wat ben jij een lul Art Rooijakkers en AVROTROS doet precies NIETS voor onze lgbt-emancipatie, wat een slechte registratie", schrijft ze op Twitter.

De omroep zond alleen de muziekoptredens van de artiesten uit. De gesprekken met homoseksuelen over hun coming-out, die tussen de optredens door werden gehouden, waren niet te zien.

Ook op Facebook verklaart Mayday haar onvrede. "AVROTROS heeft niets gedaan voor onze emancipatie en de hele boodschap en doel is verloren gegaan. Ja ik vind het ook zuur dat ze mij, Sipke Jan Bousema, Valentijn de Hingh, Arnold Smit en Rozalla Miller eruit hebben geknipt. Maar 't gaat niet om mij. Nu was het net AVROTROS muziekcafé op het plein met alleen hetero-artiesten, waarvan sommigen het niet eens kon schelen dat ze er voor ons (zouden moeten) staan."

AVROTROS zegt tegen AT5 dat de keuze voor alleen een muziekregistratie in overleg met Europride is gemaakt. Tijdens de registratie van de Canal Parade op 6 augustus zullen er wel interviews en gesprekken zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie