Renate Gerschtanowitz wil dat er een einde komt aan het stigma dat vrouwen op hogere leeftijd van televisie af moeten. "Ik geloof graag dat het in je carrière als vrouw om meer draait dan alleen om hoe je eruitziet."

De presentatrice reageert in Grazia op vragen over haar uiterlijk en zegt daarbij dat ze het vreemd vindt dat zij dergelijke vragen krijgt, maar haar echtgenoot Winston Gerschtanowitz niet.

"De vrouwen moeten altijd maar bezig zijn met hun uiterlijk. Sorry, maar volgens mij is er meer dan dat. En ik heb een heel goede visagist, dus ik kan het nog jaren volhouden op tv", aldus de 36-jarige Gerschtanowitz.

Volgens de presentatrice zijn er genoeg voorbeelden van oudere vrouwen die het goed doen in de televisiewereld. "Van iemand als Mies Bouwman spat toch nog een enorme energie af? Maar ook Loretta Schrijver is een enorme persoonlijkheid waar mensen graag naar kijken. Ik hoop dat we echt afstappen van het idee dat je als vrouw bij een hogere leeftijd van de tv af moet."

Gerschtanowitz vindt dat inhoud belangrijker moet zijn dan uiterlijk. "Wat niet wil zeggen dat je jezelf niet moet verzorgen. Maar dat geldt net zo goed voor een man. Als een presentator onverzorgd voor de camera zit, zap ik ook weg. Had je haar even gekamd, denk ik dan."