Jan Kooijman heeft, nu hij bij KRO-NCRV zit, echt het gevoel dat hij televisiemaker is. "ik word overal bij betrokken, ben niet alleen het gezicht."

"Misschien voelde ik me bij RTL iets meer 'gezicht'", aldus de presentator, die recent de overstap maakte van de commerciële zender naar de publieke omroep, in gesprek met AD​.

"Ik heb het gevoel dat ik me als televisiemaker beter kan ontwikkelen bij KRO-NCRV. Dat zegt niets over of ik het bij RTL naar mijn zin had, want ik heb mooie kansen gekregen en altijd prettig samengewerkt", zegt Kooijman over zijn overstap.

Bij RTL heeft hij zich ontwikkeld en veel geleerd, maar bij KRO-NCRV kon hij de stap naar human interest-programma's maken. "Zoals met Levenslang met Dwang en Buitenlandse Gevangenissen. Bij KRO-NCRV krijg ik hier alle ruimte voor.''

Kooijman noemt zijn nieuwe werkgever "de Champions League" op het gebied van human interest. "Wat zij met mij wilden, was helemaal in lijn met wat ik zelf voor ogen had. Die kans kon ik niet laten liggen."