Directeur Roger Ailes van de Amerikaanse nieuwszender Fox News legt per direct zijn functie neer. Aanleiding is een serie aanklachten van tenminste twintig vrouwen voor seksuele intimidatie. 

In een statement zegt 21st Century Fox, het moederbedrijf van Fox News, dat Rupert Murdoch tijdelijk op zal treden als directeur van Fox News. Murdoch kwam eerder terug van een vakantie aan de Franse Rivièra om het vertrek van Ailes in goede banen te leiden.

Begin deze maand klaagde Fox-presentatrice Gretchen Carlson haar baas Ailes aan wegens seksuele intimidatie. Ze claimt ontslagen te zijn bij de zender omdat ze niet in ging op de avances van Ailes. 

21st Century Fox beloofde daarop de aanklacht serieus te nemen. Het bedrijf begon een intern onderzoek naar de zaak. 

Twee dagen geleden beschuldigde ook nieuwslezeres Megyn Kelly Roger Ailes van seksuele intimidatie. Dat zou tien jaar geleden zijn gebeurd, toen zij als jonge correspondent werkzaam was. 

Sinds de beschuldigingen van Carlson en Kelly hebben zich volgens The Guardian meer dan twintig vrouwen gemeld bij haar advocaat. Zij zeggen in de jaren zestig, zeventig en tachtig te maken hebben gehad met seksuele intimidatie door Ailes.

In het jongste statement van 21st Century Fox wordt niet meer ingegaan op het intern onderzoek.