Jelte Sondij wil de beste interviewer van Nederland worden

Jelte Sondij wil de beste interviewer van Nederland worden. De 34-jarige journalist en presentator heeft echter geen enkele haast om zijn doel te bereiken.

"Uiteindelijk wil ik de beste interviewer van Nederland worden. Dat is nu Jeroen Pauw in 5 Jaar Later. Ik ben inderdaad onderweg, maar heb verder geen enkele haast. Veel meemaken, veel doen", zegt Sondij in gesprek met Nieuwe Revu.

Ook Matthijs van Nieuwkerk is een voorbeeld voor Sondij. Zowel de presentator van De Wereld Draait Door als Pauw voldoen in zijn ogen aan het ideaalbeeld van een interviewer.

"Ik krijg weleens van mensen die er verstand van hebben de kritiek dat ik moeilijk te plaatsen ben, te weinig een typetje. Maar Jeroen Pauw of Matthijs van Nieuwkerk zijn dat toch ook niet? Ik zie dat pad van hen ook wel voor me; op basis van de inhoud je doel bereiken, zonder vooringenomen te zijn en dat je dan soms links uitkomt en soms rechts."

Persoonlijke leven

De ambitie van Sondij, bekend van programma's als Rambam en Jelte's One Man Show, conflicteert echter geregeld met zijn persoonlijke leven.

"De nadruk heeft bij mij toch altijd wel op werk gelegen. Als een uitzending af moet, moet ie ook echt af. Die focus op werk wordt me terecht ook weleens verweten door mijn omgeving. Laatst zei een vriend: Ik zou het gewoon leuk vinden je wat vaker te zien. Dat raakt me. Ik probeer daar wel wat mee te doen, ook in relaties. Uiteindelijk wil ik natuurlijk ook gewoon gelukkig worden met iemand. Ik heb geen enkele ambitie om vrijgezel te blijven."

Lees meer over:
Tip de redactie