Na presentatrice Gretchen Carlson beschuldigt nu ook haar collega Megyn Kelly de hoogste baas van hun werkgever Fox News van seksuele intimidatie. 

Kelly zou in een onderzoek naar de ongewenste intimiteiten van de Fox News-topman Roger Ailes tegen advocaten hebben verklaard dat ook zij ten prooi viel aan seksueel getinte opmerkingen en avances.

New York Magazine sprak een bron dichtbij het onderzoek naar de aantijgingen tegen Ailes. Daaruit zou blijken dat Kelly zo'n tien jaar geleden als jonge correspondent van Fox News slachtoffer werd van seksuele intimidatie door de topman.

Gretchen Carlson

Gretchen Carlson diende begin deze maand een officiële aanklacht in tegen Ailes. Hij zou haar de deur hebben uitgewerkt omdat ze geen seksuele relatie met hem wilde aangaan. Ze omschrijft de 76-jarige Ailes als een man die aan de lopende band seksuele intimidaties pleegt. Na de aantijgingen spraken veel vrouwelijke medewerkers hun steun uit voor de Fox-topman, Kelly was opvallende afwezige in de stroom aan steunbetuigingen.

Er stonden ook meer vrouwen op tegen Ailes. Zes vrouwen vertelden eerder aan New York Magazine dat Ailes hen in de jaren zestig, zeventig en tachtig lastigviel. Het gaat onder meer om medewerksters van Ailes en om voormalig modellen die in zijn tv-programma's verschenen. Ailes zou zijn positie hebben misbruikt om seks te hebben met de vrouwen. Ook vroeg hij hen seksuele handelingen bij hem te verrichten.

Beschuldigingen

Ailes is een van de belangrijkste mensen in de Amerikaanse televisiewereld en een prominent figuur binnen de Republikeinse Partij. Hij wees de beschuldigingen van de hand en repte van laster en belediging.

De Fox News-baas wil inmiddels voorkomen dat een aanklacht tegen hem wegens seksuele intimidatie ingediend door Carlson wordt behandeld in een publieke rechtszaak. Hij verwijst naar een bepaling in het contract van Carlson, waarin staat dat geschillen op de werkvloer moeten worden beslecht in een vertrouwelijke arbitragezaak.

Hij vindt dat Carlson er alleen op uit is om zijn reputatie te bezoedelen.