RTL8 haalt Grease Live! naar Nederland

RTL8 haalt Grease Live! naar Nederland. De vernieuwde musicaluitvoering was in januari in de Verenigde Staten te zien tijdens een live-uitzending vanuit de studio's van Warner Bros. 

De tv-versie van de musical werd door 44 camera's geregistreerd en trok 14,6 miljoen kijkers. RTL8 zendt Grease Live! vrijdagavond uit tijdens een vier uur durende show.

De liedjes uit de oorspronkelijke musical worden afgewisseld met muziek uit de film Grease uit 1978 En speciaal voor het evenement geschreven nummers. Singer-songwriter Jessie J. opent de show met het nummer Grease Is The World.

Olivia Newton-John

Julianne Hough (foto) speelt de rol van de degelijke Sandy Olsen, de rol die Olivia Newton-John in de film voor haar rekening naam. Aaron Tveit kruipt in de huid van Danny Zuko, de rol die John Travolta IN 1978 vertolkte. Na een zomerse romance komen Danny en Sandy elkaar plotseling tegen op school.

Sandy kent Danny als een romantische en lieve jongen, maar op school staat hij bekend als een stoere vrouwenverslinder.

Vanessa Hudgens speelt de rol van Betty Rizzo en Carly Rae Jepsen neemt de rol van Frenchy voor haar rekening. Eerder waren er tv-versies van The Sound Of Music Live en Peter Pan Live. In december wordt in de Verenigde Staten Haispray Live uitgezonden.

Lees meer over:
Tip de redactie