Radio-dj Barry Paf vertrekt na een dienstverband van twintig jaar bij Radio 538. Hij heeft besloten om per 15 juli de zender te verlaten en zich "te richten op een nieuwe toekomst".

Dat meldt de radiozender vrijdag in een persbericht. 

"Met trots en dankbaarheid neem ik afscheid van Radio 538 na twintig fantastische jaren! Het bereiken van deze mijlpaal is tegelijk een natuurlijk moment van terugblikken en vooruitkijken", aldus de radio-dj (37) in het persbericht.

De afgelopen weken heeft de dj geen radio gemaakt voor 538; hij werd begin juli volgens RTL Boulevard op non-actief gesteld nadat hij zich meerdere malen vlak voor zijn radioshows ziek had gemeld. Dat nieuws werd echter niet bevestigd door 538. 

"Uiteindelijk heb ik geconcludeerd dat de tijd rijp is voor iets nieuws. Ik wil mij verder ontwikkelen en daarvoor is het nodig mijn horizon te verbreden", schrijft Paf nu.

Invulling

Paf werkte sinds zijn zeventiende bij het radiostation. In 1997 werd hij voor het eerst opgenomen in de programmering van 538. Momenteel heeft hij een naar hem vernoemd programma dat in het weekend te horen is tussen 15.00 tot 18.00 uur.

Het is niet bekend wie er in de plaats van Paf de middaguren definitief zal invullen. Paf laat in het midden of hij nu bij een andere zender aan het werk gaat.