Hoofdredacteur NOS Nieuws was boos op Lucky TV

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van het NOS Nieuws, had aanvankelijk moeite met de satirische reeks Werken bij de NOS van Lucky TV.

De komisch bedoelde filmpjes zetten op parodiërende wijze uiteen hoe de NOS nieuws verslaat en zijn direct na De Wereld Draait Door (DWDD) te zien. In gesprek met de Volkskrant laat Gelauff weten de video's in het begin niet leuk te hebben gevonden.

"Vooral omdat het voor sommige kijkers onduidelijk was, die dachten dat ze keken naar het echte Journaal. Dus heb ik Dieuwke Wynia gebeld, de eindredacteur van DWDD. Ik ben boos geworden en zei: dit vind ik beschadigend, het gaat ten koste van alle collega's hier."

Video: Lucky TV - Werken bij de NOS

Gewend

Gelauff legde zijn mening ook voor aan de maker van de filmpjes, Sander van de Pavert. Of zijn boosheid iets teweeg heeft gebracht weet Gelauff niet, maar na verloop van tijd kon hij de grappen wel waarden.

"Na een tijdje ben ik gewend geraakt aan die filmpjes, net als anderen. Nu ben ik er wel trots op dat DWDD zo veel inspiratie put uit de NOS. Zolang veel mensen over je praten, gaat het goed met je."

Lees meer over:
Tip de redactie