NOS Journaal krijgt een nieuw decor

Het NOS Journaal krijgt een nieuw decor, omdat de bestaande techniek in de studio aan vervanging toe is. Het nieuwe decor wordt gedeeld met Nieuwsuur.

"We hadden behoefte aan visuele verfrissing", zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff in gesprek met de Volkskrant.

Het is de bedoeling dat het nieuwe decor in het najaar in gebruik wordt genomen. "Nu hebben Nieuwsuur en het Journaal elk een eigen decor, als taartpunten op een draaischijf. Vanaf dit najaar gaan we dus een decor delen, we praten nog over de details."

Het is de eerste grote verandering sinds mei 2012, toen besloten werd om alle decors van de NOS in een nieuw jasje te steken. Daarnaast zitten de nieuwslezers sindsdien niet meer op een kruk en bewegen ze veel meer.

Concurrent RTL Nieuws heeft sinds begin 2014 een ander decor. Centraal in het ontwerp staat het rechthoekige frame waardoor het nieuws tegenwoordig wordt gevolgd, op tv, internet of smartphone.

Lees meer over:
Tip de redactie