Programma The Jump krijgt vierde seizoen ondanks vele ongelukken

Het Britse televisieprogramma The Jump keert volgend jaar terug met een vierde seizoen. Dit ondanks de vele blessures die de beroemdheden opliepen tijdens de diverse wintersporten die ze beoefenden voor de camera.

Channel 4 heeft naar eigen zeggen de veiligheidsvoorschriften grondig herzien. De ene na de andere Britse beroemdheid raakte afgelopen seizoen gewond bij het realityprogramma.

Olympisch zwemster Rebecca Adlington (foto) viel uit, want haar schouder raakte bij een landing tijdens het schansspringen uit de kom. Actrice Tina Hobley brak haar arm op twee plekken.

Gymnast Beth Tweddle moest een ingrijpende rugoperatie ondergaan. Voormalig sprinter Linford Christie moest opgeven wegens een geblesseerde hamstring.

Wintersport

In het programma beoefenen de deelnemers meerdere wintersportdisciplines, zoals slalomskiën, bobsleeën en skeleton. Elke aflevering moet een beroemdheid die er niets van bakt de skischans af.

Vorig jaar trok de eerste aflevering 2,3 miljoen kijkers en de finale 1,6 miljoen. Voormalig rugbyspeler Ben Cohen won. Hij bleef in de race met twintig hechtingen in zijn lip en twee tanden minder.

Veiligheidsmaatregelen

Het programma keert komende winter terug met aangescherpte veiligheidsmaatregelen. Channel 4 wil tegen BBC Newsbeat niet zeggen welke veranderingen het programma ondergaat. Davina McCall blijft als presentatrice aan The Jump verbonden. Het is nog niet bekend welke beroemde Britten naar de sneeuw afreizen.

Lees meer over:
Tip de redactie