Coen Swijnenberg dankt succes radioshow aan 'kroegsfeer'

Het radioprogramma van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga is ook na de overstap van radiozender 3FM naar Radio 538 een succes gebleven. Swijnenberg denkt dat dit komt door een bepaalde "kroegsfeer". 

"Naast dat Sander en ik elkaar heel erg goed aanvullen, zit het hem vooral in het onvoorspelbare. We maken wel een draaiboek, maar wat we écht in de uitzending doen, weten we pas op het moment dat de schuif opengaat", stelt Swijnenberg in gesprek met Panorama.

"Daardoor krijg je het gevoel alsof je in de kroeg staat te praten. Kennelijk wordt dat als zeer prettig ervaren, want we zijn nog altijd de nummer 1 in de middag."

Geldwolven

Het duo, dat sinds 12,5 jaar samenwerkt, verhuisde een jaar geleden van de publieke naar de commerciële omroep. Swijnenberg benadrukt, zoals hij dat al in eerdere interviews deed, dat het vooruitzicht op een hoger salaris totaal niet doorslaggevend was.

"Als we geldwolven waren, waren we namelijk veel eerder weggegaan. Er is ons namelijk eerder veel meer geld geboden voor een baantje. Dat hebben we toen niet gedaan omdat we het gevoel hadden dat we nog niet klaar waren bij 3FM. Het gaat ons echt niet primair om geld."

Televisie

De luisteraar hoeft niet bang te zijn dat de 36-jarige dj binnenkort radio voor televisie zal inruilen.

Swijnenberg vindt het medium niet spontaan genoeg: "Ik wil niet negatief doen over het medium televisie, maar vergis je daar niet in, hè? Er komen daar zoveel mensen bij kijken. En het moet constant over. Daar word ik echt kriegelig van."

Lees meer over:
Tip de redactie