Peter van der Vorst vindt kritiek op RTL Late Night meevallen

Peter van der Vorst vindt de kritieken op zijn taak als vervanger van Humberto Tan bij RTL Late Night tot nu toe meevallen. "Al loop ik mezelf niet de hele dag te googelen."

De presentator werkt nu een week als vervanger bij het dagelijkse programma op de late avond en neemt het stokje van Tan nog de komende zomerweken over. Tegen De Telegraaf zegt hij dat hij "geluk" heeft dat hij geen vrouw is omdat het dan alleen maar over zijn uiterlijk zou gaan.

"Kijk maar hoe dat ging bij Eva Jinek", aldus Van der Vorst, die er geen problemen mee heeft dat men momenteel praat over zijn haar. "Dat (het inplanten van nieuw haar, red.) is vijf jaar geleden gedaan, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt en zelfs een column over geschreven. Ach, zolang het daarover gaat."

De presentator heeft niet het gevoel dat het programma heel anders is nu hij het voor het zeggen heeft. "De redactie is hetzelfde en ik zou er ook niets aan willen veranderen. RTL Late Night heeft een goede mix van human interest en entertainment, net iets minder zwaar dan bijvoorbeeld Pauw bij de publieke omroep."

RTL-programma's

Kritiek dat er wel erg veel RTL-programma's aan bod komen in het programma snapt Van der Vorst, maar volgens hem is er op dit moment weinig ander aanbod. "Als de publieke omroep deze week met een nieuwe serie was begonnen, hadden we daar ook aandacht aan besteed. Daarnaast hadden we ook veel andere gasten, bijvoorbeeld Ellen van Langen, Bert Koenders, Martin Garrix en Niels Geusebroek."

Lees meer over:
Tip de redactie