Rik van de Westelaken van NOS naar Net5

Presentator Rik van de Westelaken verruilt de NOS voor Net5. Hij tekent een meerjarig contract bij de zender.

Voor de zender gaat de 45-jarige presentator onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de wereld over reist op zoek naar interessante thema's en ontmoetingen, meldt Net5 donderdag in een persbericht.

"Ik heb zeventien jaar lang met heel veel plezier bij de NOS gewerkt. Toen vorig jaar een uitzending waar ik aan had meegewerkt was genomineerd voor een Emmy Award (uitzending over dag van nationale rouw na MH17-ramp, red.) dacht ik: 'Mooier dan dit gaat het voor mij niet worden.' Ik ging nadenken over andere avonturen", vertelt Van de Westelaken.

Video: Rik van de Westelaken over zijn overstap naar Net5

Zijn deelname aan het programma Wie is de Mol? in 2015 was voor de presentator een keerpunt. "Er ging een wereld voor me open. Er was nog meer dan alleen maar elke dag het nieuws. Mensen zien je in dat programma echt zoals je bent, in plaats van als de nieuwslezer. Het NOS-pak viel weg."

"De collega's van zeventien jaar bij de NOS achterlaten voelt een beetje alsof ik weer op kamers ga. Je trekt weer de wijde wereld in en laat een huis achter waar je met veel plezier gewoond hebt", aldus de nieuwe Net5-presentator.

'Blij'

Zendermanager van Net5 Carter Duong is blij met de komst van Van de Westelaken. "Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender."

Van de Westelaken begon zijn carrière bij de lokale Amsterdamse zender AT5 en presenteerde bij de NOS onder andere het NOS Journaal. Bij de AVROTROS maakte hij het programma Moltalk. Hij speelde ooit ook zichzelf in de speelfilms Zomerhitte en Spion van Oranje.

Bij Net5 werken onder anderen Arie Boomsma, Bridget Maasland en Erik van der Hoff.

Lees meer over:
Tip de redactie