Matt LeBlanc is voor het nieuwe seizoen van Top Gear de enige presentator van het programma. BBC heeft naar verluidt besloten dat de Friends-acteur een grotere rol krijgt.

Dat melden bronnen aan Variety. De opnames van het 24ste seizoen beginnen in september.

Chris Evans kondigde maandag zijn vertrek aan als co-presentator bij het auto-programma. Er wordt volgens de website niet naar een nieuwe presentator gezocht. Chris Harris, Eddie Jordan, Rory Reid en Sabine Schmitz blijven aan als gasten.

LeBlanc gaat de komende maanden aan de slag met de Amerikaanse komedieserie Man With a Plan, maar dat moet geen obstakel vormen voor de opnames van het nieuwe seizoen. Naar verluidt heeft de BBC daar al langere tijd rekening mee gehouden.

Chris Evans

Evans werd vorig jaar aangesteld als de vervanger van Jeremy Clarkson, nadat die door de BBC werd ontslagen na een conflict met een producer. Het nieuwe seizoen van Top Gear werd echter niet enthousiast ontvangen. Ook zouden LeBlanc en Evans niet goed met elkaar om kunnen gaan.

Het nieuws van zijn vertrek volgde op aantijgingen dat Evans door de politie verhoord zou worden na aantijgingen over seksueel misbruik.