De Avrotros ontkent dat Lauren Verster op kosten van de belastingbetaler een vakantie op Ibiza zou hebben gevierd. Dinsdagavond verscheen de eerste aflevering van Lauren! Op Ibiza, waarin ze het vrijheidsgevoel op het eiland onderzoekt. 

Lauren! Op Ibiza verschijnt in vorm van acht afleveringen. Critici, waaronder tv-recensent Han Lips van Het Parool, zijn van mening dat het onderzoek dat op Ibiza werd uitgevoerd geen hout snijdt. 

Er zou bovendien de indruk zijn gewekt dat de presentatrice onder het mom van een nieuw programma wat weken rust neemt op het populaire eiland. 

Volgens Lips zou Verster namelijk al aan het einde van de eerste aflevering het geheim van het vrijheidsgevoel op Ibiza hebben ontrafeld. "(...) maar ze mag er dus nog vier weken blijven", zegt Lips in zijn column.

Een woordvoerster van de Avrotros laat desgevraagd aan NU.nl weten dat die aantijgingen niet kloppen: ''Het is echt niet zo dat Lauren daar vakantie heeft gevierd. Ze heeft daar zelf trouwens al genoeg over gezegd, dus we willen het hierbij laten."

Geen disco

Verster liet eerder aan Shownieuws weten tijdens haar verblijf op het eiland "geen strand of disco te hebben gezien". "Wij moeten in een zo kort mogelijke tijd een zo goedkoop mogelijk programma maken."

Volgens Verster is het helemaal niet gek om ergens zeven weken te verblijven als er acht afleveringen gemaakt moeten worden. "Je werkt vijf dagen, bent een dag vrij en werkt weer vijf dagen. Dat is het ritme."