Dione de Graaff twijfelde even of De Avondetappe, het Tour-programma dat zij samen met Herman van der Zandt maakt, wel dezelfde naam moest dragen als toen Mart Smeets het presenteerde.

"Het is een Tour-programma in Frankrijk. En dat is wat we nog steeds maken. Maar het is wél met andere presentatoren, waardoor het toch een heel ander programma wordt", aldus de presentatrice in gesprek met AD.

De Graaff zegt nu "tevreden" te zijn met de titel. De nieuwe Avondetappe is volgens de presentatrice "misschien wel meer" op het wielrennen gericht. "Op de koers zelf, op de renners, op de ploegen. Wij houden van de wielersport, dus die staat op nummer één. Maar we kijken we ook om ons heen, want de omgeving hoort erbij."

De kastelen waar Smeets tijdens zijn Avondetappe nog regelmatig voor zat laten de nieuwe presentatoren links liggen. "We hebben andere locaties uitgekozen: plekken die de streek belangrijk maken. De eerste paar dagen ging het wat dat betreft voornamelijk over de oorlog, omdat we in Normandië zaten. Maar onderweg belanden we bijvoorbeeld ook ergens op een kippenboerderij omdat in die streek de kip heel belangrijk is."