Suzanne Bosman vermoedt gehoorbeschadiging door heavymetalconcerten

Suzanne Bosman denkt dat ze door het bijwonen van heavymetalconcerten een lichte gehoorbeschadiging heeft opgelopen. "Ik vermoed dat mijn gehoor wel wat minder is geworden, maar niet zodanig dat ik er last van heb."

"Sinds er een paar jaar geleden richtlijnen voor zijn uitgevaardigd, is het geluidsvolume van concerten wel verlaagd hoor", vertelt de presentatrice in Margriet.

Bosman is een groot liefhebber van heavy metal. "Ik kan intens genieten van die woeste, energieke mannen op het podium en laat me graag in vervoering brengen door hun muziek. Bij heavymetalbands klinkt de muziek best agressief, maar het grappige is dat er heel wellevende mensen op afkomen."

De 51-jarige presentatrice noemt heavy metal publiek "het liefste publiek" dat ze kent. "Zo'n concert is een heerlijke totaalervaring. Je maakt met z'n allen als het ware een reis waardoor je je na afloop blij, opgetild en voldaan voelt."

Brede muzieksmaak

Bosman gaat graag met haar dochters op pad. "Met mijn oudste dochter Sabine (21) was ik een tijdje geleden naar de band John Coffey in Paradiso. We gingen echt helemaal los."

"Mijn jongste dochter Chris (19) houdt weer van andere muziek en met haar ga ik naar singer-songwriter Lucas Hamming. Dat vind ik ook heel leuk. Ik heb een brede muzieksmaak. Zo dans ik tango en ook in die muziek kan ik helemaal opgaan", aldus de presentatrice.

Lees meer over:
Tip de redactie