Zondag 7 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chris Evans stopt als presentator Top Gear

Presentator Chris Evans heeft besloten te stoppen met het programma Top Gear. "Ik heb mijn best gedaan, maar soms is dat niet genoeg"
Door NU.nl

De overige presentatoren, onder wie Matt LeBlanc, blijven volgens de BBC wel bij het programma.

Het nieuwe seizoen van Top Gear is niet enthousiast ontvangen door het publiek. Ook spelen de tegenvallende kijkcijfers van het programma mogelijk een rol. Deze zijn enorm gekelderd sinds LeBlanc en medepresentator Evans de taken van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hebben overgenomen. 

De eerste aflevering met de nieuwe presentatoren trok nog 6,42 miljoen kijkers, dit zakte snel in 1,9 miljoen mensen bij de meest recente aflevering.

Geruchten dat LeBlanc en Evans niet goed met elkaar kunnen omgaan doen al een tijd de ronde. Volgens The Sun zou de Amerikaanse presentator zelfs hebben gedreigd op te stappen indien Evans niet ontslagen zou worden. Een woordvoerder ontkende de geruchten.

Seksueel misbruik

Het ontslag komt op dezelfde dag als het besluit van de BBC om Chris Evans niet van zijn taken te ontheffen, nadat een krant meldde dat de presentator binnenkort door de politie verhoord zal worden na aantijgingen over seksueel misbruik.

Volgens de Britse krant The Sun zou een voormalig collega van Evans in de jaren negentig stelselmatig door de Top Gear-presentator zijn lastiggevallen.


Lees meer over:

Chris Evans

Aanbevolen artikelen