Sonja Silva keert dit najaar na tien jaar afwezigheid terug op televisie met het RTL4-programma Werelds Wonen. De 39-jarige presentatrice had niet verwacht dat ze na haar in april 2015 uitgevoerde maagverkleining zo snel weer een televisieklus zou krijgen.

"Na mijn maagverkleining én enorme gewichtsverlies zat ik zó lekker in mijn vel, dat ik in Hilversum wel meteen een balletje heb opgegooid. Dat ze mij zo snel weer binnen zouden hengelen, had ik natuurlijk nooit verwacht. Echt geweldig", zegt Silva in gesprek met De Telegraaf

Silva onderging in april vorig jaar een maagverkleiningsoperatie. De voormalige TMF-vj woog toen nog 106 kilo. Inmiddels is ze 46 kilo afgevallen.

Waarmaken

Hoewel ze blij is om weer aan de slag te mogen, erkent ze dat de televisiewereld volgens dezelfde patronen blijft werken: "Als je in de media werkt, wordt er van je verwacht dat je er goed uitziet, lekker in je vel zit en straalt als je voor een camera staat. Dat is al járen zo. Dat had ik in die tijd niet kunnen waarmaken."

Silva heeft de eerste draaidagen al achter de rug en kijkt met een tevreden gevoel terug: "Hoewel ik dacht dat ik het spannend zou vinden voor de camera, voel ik me als een vis in het water. Dat zie je én dat zien de kijkers."