Giel Beelen zal na zijn vakantie over drie weken gewoon nog te horen zijn op NPO 3FM. Dat bevestigt de zenderleiding bij RTL Boulevard na kritische uitspraken van Beelen vrijdagochtend.

"Ik heb eerder al gezegd dat dit de laatste uitzending is die ik voor jullie maak", vertelde de 39-jarige radio-dj aan het einde van zijn programma. Met deze laatste uitzending doelde hij hoogstwaarschijnlijk op de laatste show voor zijn zomervakantie.

De geruchten dat de dj mogelijk zou vertrekken bij de NPO-zender werden versterkt door kritiek op het beleid van 3FM in de uitzending. "Je mag best weten dat ik de afgelopen, zeker twee jaar, toch best wel in onvrede heb geleefd met wat dit radiostation doet. Daarom wil ik graag afsluiten met een duidelijke laatste plaat, met een boodschap: 3FM, je bent niet van mij alleen", aldus Beelen vrijdagochtend.

Zendermanager

De afgelopen jaren was Wilbert Mutsaers de zendermanager van 3FM. Dit jaar nam Basyl de Groot deze functie over.

De zenderleiding laat vrijdag aan RTL Boulevard weten dat Beelen over drie weken gewoon op de radio te horen zal zijn. In de uitzending werd niet verder ingegaan op de uitspraken van Beelen. 3FM wilde aanvankelijk niet dat het RTL-programma opnieuw het fragment zou uitzenden, omdat het een grap zou betreffen.