Loes Haverkort heeft een tijd geleden het BNN-programma VOC gepresenteerd, maar heeft daarna niet meer als presentatrice voor televisie gewerkt. Als het aan haar ligt komt daar echter verandering in.

"Weer presenteren? Ik zou het superleuk vinden", zegt de 35-jarige actrice vrijdag in gesprek met NU.nl. "Presentatie of verslaggeving, het maakt mij niet uit."

Haverkort was kortgeleden te zien in het LINDA.tv-programma Zelfverdediging voor vrouwen. "Ik vond dat heel erg leuk om te doen. Ik moest zowel presenteren als verslag doen. Een leuke combinatie."

De oud-presentatrice van het satirische VOC kijkt met dubbele gevoelens terug op het programma. "Ik was in die tijd veel drukker dan ik nu ben. Ik deed theater, film en presenteren tegelijkertijd. Op een gegeven moment moest ik wel kiezen. Dat was heel jammer, aangezien ik BNN een hele leuke en fijne plek vond om te werken."

Haverkort zegt graag ruimte te willen maken voor een nieuw programma. "Tenminste, als het goed aanvoelt. Het moet wel kloppen."