Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Televisieprediker David Maasbach dwingt leden te breken met familie'

Televisiedominee David Maasbach, die elke zondagochtend predikt in zendtijd die op SBS6 wordt ingekocht, zou trouwe bezoekers van zijn kerk dwingen te breken met hun familie en vrienden. 
Door NU.nl

Dat blijkt uit onderzoek van De Correspondent, die meerdere ex-volgelingen en oud-medewerkers van de Hagenaar heeft gesproken. Volgens hen verwacht Maasbach van zijn leden ultieme trouw.

Een van de oud-medewerkers beweert dat de dominee ook volgelingen dwong om anderen uit te sluiten."Toen ik weigerde om met bepaalde mensen te breken en moest vertrekken, wilde op een persoon na niemand meer iets met mij te maken hebben. Mensen met wie ik goed contact had, vrienden - in een keer: bam."

Maasbach zou ook mensen gedwongen hebben met hun familie te breken toen bleek dat enkele familieleden van hen waren overstapt naar een andere kerk. "Toen ik dat weigerde, zei hij: dan scheiden onze wegen hier. Je kiest ervoor om hen te volgen."

SBS6

De prediker is elke zondagochtend tussen 9:00 en 10:00 uur te zien tijdens in gekochte zendtijd op SBS6, waarin hij onder andere over de liefde van Jezus vertelt. Het programma is opgenomen in het Capitol (The Blessing) in Den Haag. 

Op de website van de zender wordt het programma omschreven als "bemoedigend, hoopgevend, indrukwekkend en levendig."

SBS benadrukt in een reactie aan NU.nl dat het programma van Maasbach ingekochte zendtijd is. "Het is geen SBS-programma of -gezicht. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de uitzending, maar stellen daar wel eisen aan. En zoals gezegd in het artikel van De Correspondent, worden er in de uitzending geen schokkende zaken verteld.”

NU.nl is nog in afwachting van een reactie van Maasbach.

Aanbevolen artikelen