Ruim 928.000 kijkers stemden woensdagavond af op de live tv-show Jij&Ik. In het NPO1-programma gaan acht ouder-kindkoppels samen live de muzikale strijd aan voor War Child.

Het behaalde hiermee de vijfde plek op de lijst van de 25 meest bekeken programma's, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Na Jij&Ik kan War Child 5879 extra kinderen helpen in de twaalf landen waar zij werkt. Co-presentator en War Child-ambassadeur Marco Borsato is zeer verheugd. "Ik ben ontzettend trots op alle kinderen en hun ouders die vanavond de sterren van de hemel zongen."

"En natuurlijk ben ik ongelooflijk blij met de steun van het Nederlandse publiek dat zich het lot van oorlogskinderen aantrekt en War Child wil steunen. Samen halen we de oorlog uit het kind."

James Bay

De eerste aflevering van Jij&Ik werd gewonnen door moeder Erika en haar zoon Jozef, die het nummer Let It Go van James Bay ten gehore brachten. "Ongelooflijk! We waren heel gespannen van te voren. Marco heeft ons gelukkig nog wat moed ingesproken. Tot het einde toe was het zo spannend. We hebben een fantastische tijd gehad en dat allemaal om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen.”

De winnaars werden gekozen door een publieksjury en een vakjury, bestaande uit Babette Labeij, Esmee Denters en Eric van Tijn. Denters trad hiernaast ook op, evenals Matt Simons.

De presentatie was eveneens in handen van Tooske Ragas.