Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zomergasten strikt oud-politica Hedy d'Ancona

VPRO Zomergasten heeft Hedy d’Ancona gestrikt als gast. Op zondag 14 augustus is de feministe en oud-politica van de PvdA aan de beurt om haar favoriete televisieavond samen te stellen.
Door BuzzE

''Wat is er leuker dan wat je door de jaren heen beroerde, waar je onbedaarlijk vrolijk van werd of diep treurig, te delen met anderen?'', zegt d'Ancona.

Presentator Thomas Erdbrink heeft inmiddels vier gasten aangekondigd met videoboodschappen op de Facebookpagina van VPRO Zomergasten. Eerder deze week maakte hij bekend dat premier Mark Rutte, schrijfster Griet Op de Beeck en televisiepresentator Arjen Lubach komen. Er volgen nog twee namen van een man en een vrouw.

D’Ancona zat van 1974 tot 1981 in de Eerste Kamer en was staatssecretaris van Emancipatiezaken in het kabinet Van Agt. In 1989 werd ze minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur in het kabinet Lubbers III. Ook stond ze aan de wieg van het feministische maandblad Opzij. D’Ancona is al twintig jaar samen met beeldend kunstenaar Aat Veldhoen.

Video: Thomas Erdbrink maakt volgende zomergast bekend


Lees meer over:

Zomergasten

Aanbevolen artikelen