RTL4 voelt zich genoodzaakt om elke werkdag in de namiddag met een liveprogramma te komen. Na de zomer wordt een nieuwe versie van RTL Live iedere werkdag om 17:00 uur uitgezonden.

"RTL4 begint nu te laat", vertelt programmadirecteur Erland Galjaard in gesprek met de Telegraaf. "Dr. Phil is een goed programma om 17:00 uur, maar niet actueel genoeg."

RTL Live werd eind vorige eeuw en begin deze eeuw uitgezonden, met onder andere Beau van Erven Dorens en Minoesch Jorissen destijds als presentatoren. "We zijn nu met verschillende potentiële presentatoren in gesprek."

"Het kan over allerlei onderwerpen gaan. Er kunnen schrijvers te gast zijn, maar ook politici of sporters. Het programma wordt grotendeels gefinancierd door de Goede Doelen Loterijen en we zullen vaak stil staan bij de zaken waar zij zich voor inzetten, zonder dat we expliciet voor die loterijen werven. Bij Koffietijd hebben we zo'n zelfde samenwerking."

Concurrentie

Galjaard benadrukt dat het programma anders wordt dan Tijd voor MAX, dat rond hetzelfde tijdstip op NPO2 wordt uitgezonden. "Qua sfeer wordt dit heel anders. Wij richten ons op een heel brede doelgroep, maar er zijn overdag inderdaad meer ouderen thuis en die willen we ook graag bereiken."

"Ik hoop en denk ook dat aanzienlijk wat jonge vrouwen interesse tonen in RTL Live."