Tim Hofman en Jan Versteegh op cover L'Homo

Presentatoren Tim Hofman en Jan Versteegh staan op de cover van de eerste editie van 2016 van L'Homo. Het homoblad van de LINDA werd maandag uitgereikt aan de presentatoren door Linda de Mol.

De foto's van de twee werden geschoten door Marc de Groot op Curaçao. "Witte stranden, blauwe zee en vooral veel geslachtsdelen en de blote billen van Jan Versteegh", zegt Hofman over de shoot.

"Ik had het ook met niemand anders willen doen dan met Jan. Het is een hele intieme shoot. Je ziet elkaar naakt en zit de hele tijd aan elkaar", aldus de 27-jarige BNN-presentator.

Versteegh vertelt hard te hebben getraind voor de foto's. "Normaal zie ik er niet zo uit. Ik heb meestal iets meer buik." Volgens De Mol was de training erg heftig voor de twee. "Ze zijn er vol voor gegaan. Het zijn echt wel pittige foto's geworden. Toen ik ze zag, dacht ik: oké, die durven."

Op de foto's is te zien dat Versteegh en Hofman met elkaar zoenen. In het backstagefilmpje vertellen ze dat ze dat niet voor de eerste keer deden. Eerder zoenden ze al tijdens een editie van de Gay Pride.

Video: Jan Versteegh en Tim Hofman intiem voor nieuwe L'Homo

'Niet weigeren'

De presentatoren boden zichzelf aan om te poseren in het blad. De 30-jarige Versteegh vertelde vorig jaar al in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij een aanbod van het blad niet zou weigeren. "Waarom niet? Daar staan altijd prachtige foto’s in. Ik zou vereerd zijn."

Hofman zegt zich sterk te maken voor homo-emancipatie. "Dat gelul ook over die kast. Er is helemaal geen kast. Val op mannen, val op vrouwen, val op."

Vorig jaar stond Rick Brandsteder op de cover van het homoblad. Andere beroemdheden die ooit in het blad stonden waren Arie Boomsma, Tygo Gernandt en Thijs Römer.

L’Homo is vanaf 28 juni beschikbaar.

Lees meer over:
Tip de redactie