Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Herman van der Zandt was verbaasd over succes als 'schermman'

Presentator Herman van der Zandt was verbaasd over het succes dat hij had als 'schermman', de man die via een touchscreen bij de NOS verkiezingsuitslagen liet zien.
Door NU.nl

"Ik had nooit vermoed dat mijn presentatie zo zou inslaan. Al maanden voor de verkiezing hunkerden mensen naar 'de schermman'", zegt Van der Zandt in het AD.

"Dat was de reden ermee te stoppen. Ik wilde niet dat het aan me ging kleven."

Van der Zandt, die tegenwoordig Met het Mes op Tafel en sportprogramma's bij de NOS presenteert, zegt dat hij altijd natuurlijk probeert over te komen als hij presenteert.

"Ontspannen, flegmatiek, ja. Ik had het er met Twan Huys over. Tv vergroot uit, maar tegelijk liegt beeld niet. Mensen zien het als je jezelf niet bent."

Justin Bieber

Met mensen die hem bewonderen, kan hij naar eigen zeggen goed omgaan. Van der Zandt zegt geen postzakken met fanmail te krijgen, maar hij wordt wel regelmatig gevraagd door fans om te poseren voor een selfie.

"Dat Justin Bieber is gestopt met selfies met fans begrijp ik, maar ik zit niet in die league. Voorlopig kan ik het wel aan."

Opvolger

Mart Smeets noemde Van der Zandt ooit zijn opvolger, maar de presentator vindt dit te veel eer.

"Hij is zo'n unieke figuur. En tegelijk: wat moet en kan ik ermee? Hoewel... Ik ben inmiddels wel Noorse truien aan het passen."


Lees meer over:
Herman van der Zandt

Aanbevolen artikelen