Programmamaker Sinan Can van BNN-VARA mag zich Journalist voor de Vrede noemen. Hij kreeg de prijs onder meer vanwege zijn documentairereeks De Arabische Storm

Volgens de jury heeft Can "de hoop en teleurstellingen geschilderd van velen in de Arabische wereld met oog voor de mensen en hun persoonlijk lijden".

De Turks-Nederlandse journalist Can (1977) werkte voor het onderzoeksprogramma Zembla en maakte de documentaire Bloedbroeders over de kwestie van de Armeense genocide.

Het Humanistisch Vredesberaad kent de prijs om het jaar toe aan een journalist, publicist, cartoonist of programmamaker die "door onafhankelijke, objectieve en kritische berichtgeving heeft bijgedragen aan een cultuur van vrede en rechtvaardigheid". De prijs wordt zondagmiddag uitgereikt in Amsterdam.

Nicole le Fever

Onder eerdere prijswinnaars zijn Anja Meulenbelt, Nicole le Fever en Koert Lindijer.

De in 1985 opgerichte onafhankelijke stichting zet zich in voor onder andere bewustmaking en het verspreiden van informatie over vraagstukken van oorlog en vrede.

Zij doet dit door discussies te stimuleren en te organiseren en gaat hierbij uit van humanistische beginselen. Voornaamste aandachtsgebieden van de stichting zijn het Midden-Oosten en Turkije.