Hans Laroes is aangesteld als interim-hoofdredacteur journalistiek bij de omroep KRO-NCRV. De oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal is voor minimaal een jaar aangesteld.

Dat meldt de omroep woensdag. Laroes gaat met ingang van 1 juli aan de slag.

Laroes krijgt de taak om de "innovatieve koers" van de afdeling journalistiek verder te ontwikkelen. De omroep gaat zich meer inzetten op crowdsourcing (De Monitor), online storytelling (De Ooggetuige Monitor) en virtual reality. "Ik ben ontzettend enthousiast dat ik aan de slag ga om de ingezette journalistieke koers verder in te vullen", reageert de interim hoofdredacteur.

De journalist was tot eind vorig jaar voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. Laroes gaf toen zijn functie op vanwege een conflict met de hoofdredactie van het AD

Kritiek

De hoofdredacteur had in de hoedanigheid als journalist een stuk in de Volkskrant gepubliceerd over de staat van de regiojournalistiek. Daarin werd het AD bekritiseerd. De krant herkende zich niet in het artikel, en het lukte niet om tot verzoening te komen.

Laroes concludeerde dat er een patstelling was bereikt en vertrok. De journalist was sinds maart 2013 voorzitter van de onafhankelijke instantie voor zelfregulering van de media.