Eelco Bosch van Rosenthal maakt VPRO-reisserie Droomland Amerika

Voormalig NOS-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal is teruggegaan naar de Verenigde Staten om daar voor de VPRO de reisserie Droomland Amerika te maken.

Het programma is vanaf 11 september te zien, meldt de VPRO dinsdag.

De journalist van Nieuwsuur hoopt met zijn reis door Amerika meer te weten te komen over de erfenis die president Barack Obama begin volgend jaar achterlaat als hij plaats maakt voor een nieuwe president.

Bosch van Rosenthal bezocht acht verschillende plekken in de Verenigde Staten en sprak daar verschillende burgers.

De journalist heeft de reis al achter de rug. "Toen we hieraan begonnen wisten we niet dat het zo'n krankzinnig verkiezingsjaar zou worden. Zelf laten wij het campagnepad links liggen, het is ook geen serie over politiek. Maar de kijker leert wel begrijpen in welke stemming Amerika straks naar de stembus gaat."

Thomas Erdbrink

De vorige VPRO-reisseries van Thomas Erdbrink (Onze Man in Teheran) en Ruben Terlou (Langs de Oevers van de Yangtze) waren erg succesvol. Erdbrink ontving in 2015 voor zijn programma de Nipkowschijf, ook Terlou was genomineerd voor de prijs.

Begin volgend jaar komt er een andere nieuwe VPRO-reisserie: Made in Europe. Schrijver Dimitri Verhulst gaat in het programma uitzoeken wat voor impact de legende van Koning Arthur op nieuwe generaties heeft gehad en wat de Duitse act Kraftwerk heeft betekend voor de muziek.

Tip de redactie