NOS haalt bericht Maxim Hartman en Rafael van der Vaart van website

De NOS heeft een bericht over de voedingsdiscussie tussen Rafael van der Vaart en presentator Maxim Hartman tijdens Studio France offline gehaald, omdat het volgens de omroep te mager was voor een nieuwsitem.

"Het had gewoon niks met voetbal te maken", zegt een woordvoerder van de NOS desgevraagd tegen NU.nl.

"Er hoeft verder niets achter gezocht te worden. We maken vaker berichten op basis van wat er tijdens de uitzending gezegd wordt, maar dit was een beetje een kulbericht."

In Studio France wordt het EK voetbal in Frankrijk belicht en worden wedstrijden voorafgaand ingeleid met een panel aan journalisten, bekende Nederlanders en oud-sporters. 

Eetgewoontes

In het NOS-programma dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden, raakten de voetballer en de presentator met elkaar in discussie over Van der Vaarts eetgewoontes.

De oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid zei weleens een frituursnack te nuttigen.

Hartman vond dit ongepast gedrag voor een professioneel sporter en liet dat duidelijk merken, tot zichtbare ergernis van Van der Vaart, die het afgelopen seizoen weinig aan spelen toekwam bij zijn club Real Betis.

Het fragment werd veel gedeeld op sociale media en de NOS maakte er een los bericht van. De hele uitzending staat nog wel online

Hartman heeft niet meer de behoefte over het vooral uit te weiden. "Kan geen frikandel meer zien. Dus zand erover. Dan vreet niemand 'm meer op", schrijft hij op Twitter.

Tip de redactie