Jack Spijkerman zal niet meer terugkeren op televisie. Koning Voetbal, waarin de presentator tot vorig jaar te zien was, was daarmee zijn laatste programma.

Dat vertelt de 67-jarige presentator in een interview met Privé. Daarin benadrukt hij dat het zijn eigen keuze is. "Ik ben uit mezelf gestopt en ik kom niet meer terug."

Spijkerman liep al langer met het idee om te stoppen met het presenteren van televisieprogramma's, maar de voetbalquiz Koning Voetbal wist dat te voorkomen. "Eigenlijk was ik al zover toen RTL met Koning Voetbal kwam. Dat programma vond ik zo op mijn lijf geschreven, dat ik het gewoonweg niet kon weigeren."

Die quiz komt volgens de presentator niet meer terug, "zeker niet nu Wilfred Genee al Matchwinner (voetbalquiz op RTL 7, red.) heeft".

Stoppen

De presentator zegt het niet erg te vinden om zijn televisiecarrière te beëindigen. Zelf kan hij de drang van collega's van zijn eigen leeftijd, die in de schijnwerpers willen blijven staan, niet goed begrijpen.

"Wat dat betreft snap ik iemand als Henny Huisman niet. Dat krampachtig proberen om op televisie te blijven; het lijkt wel alsof die mensen het idee hebben dat wanneer ze niet in beeld zijn, ze niet meer bestaan. Godzijdank heb ik dat niet. Ik kan nu zonder enige pijn in mijn buik zeggen: Ik stop."

Spijkerman wist tot 2006 miljoenen kijkers te trekken met zijn VARA-programma Kopspijkers, dat ook een Gouden Televizier-Ring won in 2002.

Na zijn tijd bij de publieke omroepen maakte hij een overstap naar Talpa, de toenmalige zender van John de Mol. Vanaf 2009 presenteerde hij enkele programma's voor RTL.